Bergen sneeuw lekker dichtbij

Wintersport Wintersport-Arena Sauerland

Het skigebied: Wintersport-Arena Sauerland

terug

Pistes

5km

27km

27km

0km

59km Totaal

Liften

Treinen 0
Cabine 0
Gondel 1
Stoeltjeslift 9
Sleeplift 46

Hoogte

829m
559m

Gletsjer

geen

Loipe

200km

Funpark

1

In dit skigebied boekten

Reizigers alleen
0,9%
Stel t/m 30 jaar
20,3%
Stel ouder dan 30 jaar
17,9%
Gezin met kinderen 0-9 jaar
15,6%
Gezin met kinderen 10-16 jaar
24,4%
Groepen vrienden
6,5%
Overige groepen
14,4%

Wintersport Wintersport-Arena Sauerland

Op slechts een paar uur rijden ligt het prachtige Sauerland. Het landschap kenmerkt zich door het middelgebergte, hoogvlaktes begroeit met bossen, dalen, vele meren, kleine riviertjes en gezellige dorpen en stadjes. De gastvrije sfeer, de vele recreatieve mogelijkheden en de schoonheid van de natuur zorgen ieder jaar weer voor vele Nederlandse vakantiegangers die het Sauerland bezoeken.

De meest bekende wintersportplaatsen van het Sauerland zijn Willingen en Winterberg, waar het skigebied Wintersport-Arena Sauerland je, voor het Duitse Middelgebergte, ongekende mogelijkheden biedt. Het is het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen en bestaat uit 7 kleinere gebieden: Skiliftkarussell Winterberg, Skigebiet Willingen, Postwiesen-Skigebiet Neuastenberg, Wintersportpark Sahnehang, Snow World Züschen, Bödefeld-Hunau en Skikarussell Altastenberg. Sneeuwkanonnen zorgen op tenminste 20 kilometer aan pistes voor een extra laag sneeuw als de natuur een handje geholpen moet worden.

Funparken, rodelbanen, wandelpaden en prima pistes zorgen ervoor dat u een heerlijke vakantie tegemoet gaat. Wat dacht u van langlaufen? Er zijn 30 loipes en 22 routes met een totale lengte van circa 200 kilometer.

Een nieuw hoogtepunt in de Wintersport Arena Sauerland, uniek in het Duitse middelgebergte, is de nieuwe kabelcabine. Waarin je ontspannen in- en uit kunt stappen door de lage snelheid bij de verschillende stations. Een ideaal vervoermiddel voor de natuurliefhebber want je kunt heerlijk genieten van het adembenemende uitzicht.

Kaart Wintersport-Arena Sauerland

#!uc=CarouselListBoxInfo3&locId=52272 #!uc=CarouselListBoxInfo&locId=52272 #!uc=RecommendedAcco1&NumberAccosToDisplay=999&locId=52272 #!uc=RecommendedAcco2&NumberAccosToDisplay=999&locId=8

4 Andere accommodaties Wintersport-Arena Sauerland

Bekijk alle accommodaties in Wintersport-Arena Sauerland

In Wintersport-Arena Sauerland liggen 2 dorpen

Je reisgezelschap

Met wie wil je naar de sneeuw reizen? Geef het hier aan en wij tonen de exacte prijs van iedere accommodatie.

[TRAVELERS_POPUP_ADULTS_AGE]
[TRAVELERS_POPUP_CHILDREN_AGE]
[TRAVELERS_POPUP_BABIES_AGE]