Aan het meer en omringd door machtige pieken

Wintersport Tignes

terug
Tip
Tip

Even genoeg van alle sneeuw en wil je die witte deken eens van een heel andere kant bekijken? Duik er dan onder! In het prachtige meer bij Tignes kun je namelijk ijsduiken. Hier geen tropische vissen of mooi koraal maar wel een unieke ervaring. Voor wie durft! Marielle, Vakantieredactie Winter

Tignes is het op één na grootste skistation van Europa. Het oude dorp is verdwenen in het stuwmeer en er is een modern skistation voor terug gebouwd. Tignes is opgedeeld in verschillende wijken: Val Claret (2100 m), het zonnige Le Lac (2100 m), Lavachet (2000), het gezellige dorpje Les Brévières (1550 m) en Les Boisses (1850). Le Lac en Val Claret zijn de grootste en daardoor ook de meest bekende van de vier. Le Lac ligt zoals de naam al doet vermoeden op een prachtige locatie aan het meer. Het iets verder tegen de berg op gelegen Val Claret is de meest levendige wijk van Tignes, waar je dus ook moet zijn voor een goed avondje après-ski.

Vanuit alle vier de wijken vertrekken sleep- en stoeltjesliften die aansluiting geven op het
skigebied van Tignes. Vanuit het centraal gelegen Val Claret ben je omgeven door prachtige brede afdalingen. Tevens vertrekken vanuit Val Claret en Le Lac meerdere liften naar de Toviere en de Col de Fresse, waar het gebied aansluit op dat van Val d'Isère. De wijken zijn met gratis shuttlebussen met elkaar verbonden.

Ook na het skiën kun je je prima vermaken in Tignes. Wil je je sportief uitleven dan heb je een ruime keuze uit squash, zwemmen, tennis en fitness. Heerlijk eten kun je in één van de talloze restaurants. Probeer dan eens de raclette, de fondue of andere specialiteiten uit deze streek.

N.B. Het centrum van Tignes Val Claret is beperkt toegankelijk voor bussen. Houd er rekening mee dat je vanaf de uitstapplaats van de bus te voet naar je accommodatie moet. De afstand vanaf de uitstapplaats staat vermeld bij de informatie over de accommodatie. 

Het dorp Tignes ligt in het skigebied Tignes

 • Skipas inclusief bij de reissom

 • Hoogte

  3456m
  1550m

  Pistes

  20km

  50km

  70km

  10km

  Liften

  Treinen 2
  Cabine 0
  Gondel 3
  Stoeltjeslift 20
  Sleeplift 12

  Gletsjer

  1

  Loipe

  20km

  Funpark

  1


  Lees meer over Tignes

  #!uc=CarouselListBoxInfo&locId=748 #!uc=RecommendedAcco1&NumberAccosToDisplay=999&locId=748 #!uc=RecommendedAcco2&NumberAccosToDisplay=999&locId=52181

  Het dorp Tignes ligt in het skigebied L'Espace Killy

 • Het 'kleine' skigebied is inbegrepen bij de reissom. Na een bijbetaling heb je ook toegang tot het grote skigebied.

 • Hoogte

  3456m
  1550m

  Pistes

  28km

  72km

  147km

  53km

  Liften

  Treinen 4
  Cabine 0
  Gondel 8
  Stoeltjeslift 45
  Sleeplift 34

  Gletsjer

  2

  Loipe

  20km

  Funpark

  2


  Lees meer over L'Espace Killy

  Je reisgezelschap

  Met wie wil je naar de sneeuw reizen? Geef het hier aan en wij tonen de exacte prijs van iedere accommodatie.

  [TRAVELERS_POPUP_ADULTS_AGE]
  [TRAVELERS_POPUP_CHILDREN_AGE]
  [TRAVELERS_POPUP_BABIES_AGE]